2006-03-29

Med i svt

Igår var vi som går (tisdag) och utbildar oss till samhällsplanerare med på svt GävleDala 19.10. Detta då vi hade slut semenarie i kursen och presenterande våra Detaljplaner som vi arbetat fram under kursen. Man slutar aldrig att förvånas hur snygg man är på tv. ;)

2006-03-26

På kroken?

Vad räknas som djur? I dagarna har det konstaterats att man inte får agna med levande fisk, när man fiskar. Fiskar har länge varit ett djurområde som man inte brytt sig om, vad gäller djurskydd. Detta ställer också många andra frågor som hör fisket till, på agendan. Frågor som alltid varit självklara på grund av fiskets historia. Vad också konstaterades i rapporten är att man får agna med mask och insekter. Men när dessa tas upp i djurskyddslagen, vilket jag endast ser som en tidsfråga med Miljöpartiet och vänsterpartiet i spetsen.

2006-03-17

Valfläsk till fördärv !

Medan Socialdemokraterna går till angrepp mot den borgliga Alliansens skattesänkningar så vräker socialdemokraterna ut valfläsk som kostar samhället mångdubbelt mer en de ynka skattesänkningarna som Alliansen föreslår för att på sikt skapa en bra företagsemiljö, och på så sätt skapa en stabil arbetsmarknad där människor inte behöver känna sig utanför.

Senast idag går ekonomer ut och varnar för den ekonomiska bubbla som (s) bygger upp med sitt valfläsk, men vad gör det om det går åt "skogen" för Sverige bara vi vinner valet (tänker socialdemokraterna). Att föra in ekonomiska medel från staten då ekonomin in landet redan går "bra" är ofta förödande och ökar risken drastiskt för inflation i landet.
Att höja alla bidrag som finns kanske, kan få dem att vinna valet 2006 men inte att för böttra för det svenska folket på sikt.

2006-03-14

Polis eller vad ska det heta?

Jag har suttit och funderat på vilka som är poliser? När man är ute i stadens vimmel en fredagsnatt är de man ser inte poliser som upprätthåller ordningen utan Ordningsvakter och Entrevärdar. Övervakning för att skydda egendom är inte häller poliser som sköter utan Securitas(Falk), Grannsamverkan och Medborgargarden. Om man skulle drabbas av en stöld eller ett inbrott är det Försäkringsbolaget man blir hänvisad att kontakta.

Nu senast kommer förslag att ordningsvakter skall övervaka skoterlederna. Åt vilket håll går detta, vad ska poliserna göra i framtiden?
Då Utredare och advokater tar hand åt brottsutredningarna.
Då Ordningsvakter och Fartkamror tar hand om övervakningen och trafikförseelser.
Då Datatekniker övervakar internet brottsligheten.
Då Människor känner sig otrygga när de både är i som utanför hemmet.

Vart tog polisen vägen? Det är en fråga som fler och fler kommer ställa. I Glesbygdskommunerna är frågan redan ställd för många år sedan, då närpolisen gick i pension.
Nu kommer polisen kl. 10-12.30 varannan tisdag, och kontrollerar hastighetsgränserna (alltid på samma ställe). Vilket förtroende skapar detta för poliskåren och vilken respekt får de. Svaret är att de får varken eller. Människor som är mer rädda för polisen än de är tacksamma för att de finns. Detta eftersom man upplever polisen som någon som förstör för en då man får en böteslapp för en fortkörning än den som hjälper än med att reda ut inbrottet man har råkat ut för när man varit borta över helgen.

2006-03-12

10 år då inget hände!

I dagarna har Göran Persson varit statsminister i tio år. Göran Person tycker det som var mest bittert att socialdemokraterna inte bilda koalition med centerpartiet efter valet 1998. Är det för han tycker centerns politik är bra, men inte vågar stå för den?

Vad som han borde svarat på frågan vad han inte är nöjd med borde varit:
- att 1 miljon människor står utanför arbetsmarknaden.
- att kostnaden för regeringskansliet med utredningar och myndigheter, har ökat då (s) använder hänvisningar till att utredningar istället för att göra något åt problemen.
- att utnämningspolitiken av ambasadörer och regerings tillsättningar av topp positioner i näringslivet, samt värdelösa minister utnämningar.
- Att han fortfarande sitter kvar vid makten.

2006-03-09

71 miljoner upp i rök idag

Varje dag går 71 miljoner upp i rök i Sverige. Nej, jag pratar inte om ett dagligt Landvetterrån, jag pratar om de dagliga kostnaderna i Sverige som tobaken kostar. Detta i form av sjukvårdskostnader, sjukskrivningar och förtidspensioner(dödsfall). Dödsfall låter kanske hämskt men det "bara" cirka 18 personer om dagen som dör till följderna av rökning.
Vad gör det staten får ju in skattepengar? Men är det värt ca: 6900 liv och 26 miljarder i kostnader, dessa pengar och liv hade gjort mycket mer nytta om man inte rullat ihop dem och bränt upp dem.
Hur kan vi fortfarande tillåta den drog som bevisat ligger bakom den stora ohälsan som idag råder???

2006-03-04

Skog??

Idag har jag sett och hört skogen för första gången på väldigt länge.
Vad är skog egentligen, en samling träd dock större än en dunge, eller är det där det finns massor träd, buskar, kottar, mossa, snö och varken hör eller ser tillstymmelse till civilisation. För mig är det i alla fall det sistnämnda som gör att man är i skogen. Träden är såklart en förutsättning, men det är inte det som gör det där lilla extra som gör att det är så vackert. Inga bilar eller tåg som bullrar, inga gatljus som förstör stjärnhimmelen, inga plogbilar som tar bort den vackra snön och ingen marknadsföring av "Kalles Kaviar" vart man än vänder sig. Det är bara fåglarna i träd topparna, vindens sus i trädkronorna och snön lätta snön som faller från en trädgren i närhaten som hörs, UNDERBART!!!

LO behöver konkurens

Varför är det monopol ställning innom fackförenings branchen. Varför går det inte driva en fackförenings rörelse bättre för arbetarna än vad LO gör?
De gångerna LO gått ut i strejk har det endast drabbat oskyldiga utan att haft någon större påverkan för den enskilda arbetaren. Tag Kommunals strejk här om året till exempel, många arbetsgivare sparade pengar på strejken (pga övertids och vikarie stoppet) som infördes. Men de ordinarie gick till jobbet halvsjuka bara för att verksamheten skulle fungera. Vad fick man ut av det, ett lika "dåligt" avtal som man gick ut i strejk för om inte sämre.
LO är till för arbetarna heter det enligt dem. Hur kommer det sig då, att deras medlemar är de som mår sämst på sitt jobb, att kvinnor och ungdomar fortfarande löne diskrimeneras på arbets marknaden, att avgifterna är så höga att inte alla har råd att vara med?
Men avgifterna springer ju rakt in i LO-borgen och gynnar de som för länge sedan glömt hur det är att jobba inom fabriksindustrin eller inom barn- och älderomsorgen (om de änns någon gång jobbat, eller kännt någon som jobbat, inom ett traditionellt "LO-jobb".