2006-03-09

71 miljoner upp i rök idag

Varje dag går 71 miljoner upp i rök i Sverige. Nej, jag pratar inte om ett dagligt Landvetterrån, jag pratar om de dagliga kostnaderna i Sverige som tobaken kostar. Detta i form av sjukvårdskostnader, sjukskrivningar och förtidspensioner(dödsfall). Dödsfall låter kanske hämskt men det "bara" cirka 18 personer om dagen som dör till följderna av rökning.
Vad gör det staten får ju in skattepengar? Men är det värt ca: 6900 liv och 26 miljarder i kostnader, dessa pengar och liv hade gjort mycket mer nytta om man inte rullat ihop dem och bränt upp dem.
Hur kan vi fortfarande tillåta den drog som bevisat ligger bakom den stora ohälsan som idag råder???

2 Comments:

Blogger Maria Carlsson said...

Kul att läsa din blogg, har hittat den först nu! Alltid roligt att se vad en gammal Virserumsbo kan ha att säga ;-)

Angående tobaken... Jag inser att vi aldrig kan förbjuda tobaken, precis lika lite som vi skulle kunna förbjuda alkoholen. Det som är det roligt i kråksången är att allt som är dåligt, det ska staten hålla på med! Sprit, lotterier, casinon etc etc. Varför är det så, varför håller staten på med sådant som skadar oss, när staten egentligen borde tänka på medborgarnas bästa... Aha, det är staten som det är fel på...nu kom jag på de...

12 mars, 2006 10:51  
Blogger Martin Karlsson said...

Man får inte tänka att det är omöjligt, hoppet är det sista som får överge en för att få en bättre värld. Jag ser det som nödvändningt att bekämpa detta oavsett de motgångar man kommer ställas för.

12 mars, 2006 19:34  

Skicka en kommentar

<< Home