2010-06-14

Glöm inte matematiken Björklund

Björklund vill bara satsa på nya språk i skolan. Det Björklund glömmer är att ingenjörerna i Sverige är de som står för stor del av den svenska exporten. De som har den mer matematiska och logiska tänkande missgynnas allt mer i den svenska skolan, där nu "moderna språk" uppvärderas.

Hur Spanska, Tyska och Franska skall kunna betraktas som moderna språk medan det mest eftertraktade språkkunskaperna i exportföretagen är Kinesiskan och Arabiskan, kan man fundera på hur björklund tänker. Men att ännu ett språkämne värderas högt av grundskolan är ett hån mot den svenska ingenjörsandan.

Vist är det viktigt att vi i Sverige lär oss andra språk men det måste snart erbjudas ett mattematiskt alternativ. Avancerad eller tillämpad matematik vore ett utmärkt val att införa som komplement till språkvalet. Där matematiken kan tillämpas i de naturvetenskapliga ämnena på ett utvecklande sätt.

Sverige har idag redan en brist på utbildade ingenjörer medan bibliotekarier står i Pressbyrån och säljer pocketböcker och Coka-cola. Björklund du måste tänka om för Sveriges framtid.